نشست «سیادت در اسلام مسئله ها و چالشها» به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت پژوهشکده الذریة النبویه در محل مصلی قدس شهر قم برگزار شد. در این نشست که با حضور جمعی از پژوهشگران علم انساب برگزار شد، حجت الاسلام سید منذر حکیم رئیس پژوهشکده الذریة النبویه نسب شناسی سادات را موضوعی […]
نشست «سیادت در اسلام مسئله ها و چالشها» به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت پژوهشکده الذریة النبویه در محل مصلی قدس شهر قم برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعی از پژوهشگران علم انساب برگزار شد، حجت الاسلام سید منذر حکیم رئیس پژوهشکده الذریة النبویه نسب شناسی سادات را موضوعی عنوان کرد که مغفول مانده و نیازمند تلاش بیشتر محققان این عرصه برای رشد و پویایی است.
وی بزرگانی چون آیت الله مرعشی نجفی را جلوداران این علم عنوان کرد و به فعالیتهای انجام شده توسط بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این خصوص اشاره داشت.
حکیم آیاتی از قرآن را که به بحث ذریه اختصاص پیدا کرده، تشریح کرد و این امر را نشان از جایگاه و اهمیت این موضوع در دین اسلام دانست که بحث سیادت را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه بحث نقابت سیادت از قرن چهارم به بعد مطرح شده است، گفت: سوء استفادههایی از بحث سیادت نیز در طول تاریخ مطرح بوده که باید در خصوص جلوگیری از این مسئله راهکارهایی را ایجاد کرد.
رئیس پژوهشکده الذریة النبویه به احکام اسلام در خصوص سادات اشاره داشت و گفت: به جز بحث امامت چندین حکم شرعی پیرامون خمس و زکات و دیگر احکام ویژه برای سادات در نظر گرفته شده است.
منذر حکیم با اشاره به جایگاه سادات در اسلام، تصریح کرد: در خصوص سادات خداوند اگر به کسی امتیازاتی داده در برابر آن مسئولیتهایی را مطرح کرده و به اندازهای که خداوند امکاناتی میدهد تکلیف به دوش افراد میآید.
وی همچنین پرداختن به علم انساب و گسترش آن را نیازمند توجه و همکاری حوزه علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی را میطلبد.
نظرات