اختتامیه مدرسه سوم «مشق اجتهاد» (طرح ملی روشمندسازی علوم اسلامی) با حضور حججاسلام سید منذر حکیم، خالد غفوری و مجتبی الهی خراسانی در مدرسه عالی فقهی دارالهدی قم برگزار شد. به گزارش شبکه اجتهاد، در این نشست تخصصی، هریک از اساتید یکی از چالشهای فقه در دنیای معاصر را مطرح کردند و پس از آن، به […]
اختتامیه مدرسه سوم «مشق اجتهاد» (طرح ملی روشمندسازی علوم اسلامی) با حضور حججاسلام سید منذر حکیم، خالد غفوری و مجتبی الهی خراسانی در مدرسه عالی فقهی دارالهدی قم برگزار شد.
به گزارش شبکه اجتهاد، در این نشست تخصصی، هریک از اساتید یکی از چالشهای فقه در دنیای معاصر را مطرح کردند و پس از آن، به پرسشهای پژوهشگران پاسخ گفتند.
حکم عدم وجوب وفای به وعد، موجب عقب ماندگی جوامع شده است
حجتالاسلام والمسلمین سید منذر حکیم از چالشهای استحباب وفای به عهد و عدم وجوب آن سخن گفت و ضمن بیان خاطرهای از عدم وفای به عهد و تأثیر فراوان آن در زندگی افراد، اظهار کرد: فقها رأی به استحباب وفای به عهد دادهاند؛ لکن باید دید آیات و روایاتِ موجود در این زمینه مانند «اوفوا بالعهود» گویای استحباب است یا وجوب؟ همچنین در مقایسه عدم وفای به عهد و ضرر رساندن به دیگران، کدامیک را باید مقدم دانست؟
وی ضمن اشاره به رابطه شدید زندگی روزمره آدمیان با عدم وفای به عهد، خاطرنشان کرد: از مهمترین عوامل عقبماندگی ما نسبت به جامعه جهانی همین رفتار اجتماعیِ عدم وفای به عهد است.
نظرات